En vanvittigt lækker citron tiramisu der bringer en frisk og syrlig twist til den klassiske italienske dessert. Denne opskrift kombinerer den rige, cremede tekstur af traditionel tiramisu med den syrlige og aromatiske smag af citron.
5 fra 1 stemme
Servings: 6
Ingredienser
Lemon curd (Eller en færdigkøbt)
2æggeblommer
2æg
1knspsalt
125gsukker
1øko citron(skallen herfra)
80gcitron saft(2-3 citroner)
60gsmør
Citron sirup
60gvand
25gsukker
½Øko citron(saft og skal)
30glimoncello(valgfrit)
Creme
2,5dlpiskefløde
300glemon curd(hjemmelavet eller færdigkøbt)
250gmascarpone
Samling
½pakkeladyfingers
50glemon curd(hjemmelavet eller færdigkøbt)
Tilberedelse
Lemoncurd
Kom æggeblommer, hele æg, salt, sukker, citronskal og citronsaft i en lille gryde.
Tænd kogepladen på medium varme, og pisk eller rør konstant. Pas på varmen ikke er for høj da æggene ikke på stivne som røræg. En fingerregel er, at den absolut ikke må komme over 80 grader)
Når din lemon curd simre og tykner rører / pisker du videre i ca. 1 minut.
Når lemon curden er tyknet tages den af varmen og køres igennem en sigte. Jeg bruger en dejskraber for at få den igennem sigten.
Tilføj smøret til den varme lemon curd, lad det stå et minut og rør det sammen til du har en helt glat lemoncurd.
Læg et stykke husholdningsfilm helt ned på den lune lemon curd så der ikke er noget luft mellem curd og film. Stil deni køleskabet til den er helt kold og tyk.
Citron sirup
Imens lemon curden køler af, laves siruppen.
I en kasserolle kommes vand, sukker, citronsaft og citronskal (jeg skræller citronen med en kartoffelskræller, komme det gule skal herdi, men udelader det hvide bitre).
Bring kasserollens indhold i kog, lad det simre 2 minutter og lad det køle af. Når siruppen er kold, hældes den igennem en si, så du får en ren sirup uden citronskal. Hvis du vil have limoncello i, så tilføjes det til siruppen nu.
Creme
Pisk fløden til en let skum, den skal være blød og må endelig ikke blive fast, da den så vil skille når cremet vendes sammen.
I en stor skål blandet mascarpone og lemoncurd. Jeg giver den 20-30 sekunder med elpisker, til den er cremet og blandet ordentligt sammen. Pisker du for meget bliver mascarponen skilt og grynet.
Tilføj den letpiskede flødeskum til mascarponen og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber, til du har en ensartet creme. Undlad at røre for meget i det, så det skiller.
Sådan samler du:
Vend halvdelen af dine ladyfingers i din citron sirup og læg dem straks i i bunden af dit fad. Top med halvdelen af cremen og gentag med at vende de resterende ladyfingers i citron sirup, læg dem oven på cremen og top med den sidste creme.
Smør creme pænt ud til du har en flad top.
Fordel den sidste lemon curd på toppen og pynt med hvad end du har lyst til.
Stil din citron tiramisu i køleskabet i mindst 6 timer, men gerne natten over, inden servering.