Er du på jagt efter en lækker og spændende opskrift til din næste dessert? Så skal du prøve disse fortryllende bagte syltede rabarber. Kombinationen af syltning og tilberedning i ovnen, giver møre, søde og syrlige rabarber og en fantastisk rabarbersirup, der vil glæde dine smagsløg.
5 fra 1 stemme
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse30 minuttermin
I alt35 minuttermin
Ingredienser
400grabarber
200gsukker
2dlvand
1vaniljestang
Idéer til andre smagsgivere
Stjerneanis(blot en enkelt pr glas)
chili
ingefær
kanelstang
Tilberedelse
Tænd ovnen på 125 grader varmluft
Skold dine glas med kogende vand.
Skyl og rengør dine rabarber, skær dem i samme længde, så de passer i højden med dit glas, så de lige kan dækkes med sukkerlagen. Fyld glassene med rabarber, de må gerne stå helt tæt og i spænd, da de bliver lidt mindre efter tilberedning.
Tilføj en kvart eller halv vaniljestang til hvert glas. Laver du et stort glas kan du evt. tilføje en hel. Tilføj også allerede nu, de andre smagsgivere, hvis du vil det. Jeg kom en enkelt stjerneanis i det ene glas, det er super lækkert.
Kom sukker og vand i en kasserolle, kog det op og hæld det over rabarberne. Tilføj evt. kogende vand til alle rabarber er dækket.
Stil glassene med rabarber (uden låg) i ovnen, og bag dem i 30 min. Tag dem ud, og skru lågene på med det samme. Skal de holde i længere tid, kan du tilføje en smule atamon efter vejledningen på atamonflasken.
Opbevar dem på køl hvor de holder fint i et par uger, hvis blot glasset er åbnet.