Mør og saftig asiatisk pulled pork af nakkekoteletter. Det bliver simpelthen ikke nemmere at trylle nakkekoteletter om til den lækreste pulled pork med et asiatisk twist.
2tskhakket ingefær fra glas(du kan også bruge frisk ingefær efter smag)
6fedhvidløg(finthakket)
2spsksambal oelek*(eller mere hvis du er til krydret mad)
Derud over:
500gnakkekoteletter
2spskhoisin sauce *(dette skal blandes sammen med kødet inden servering)
Tilberedelse
Bland alle ingredienserne til marinaden sammen og vend nakkekoteletterne godt sammen med. Kom det hele i en lufttæt beholder i 1 døgn (12 timer kan også gøre det, hvis du ikke har tiden til at lade det marinere i 24 timer.
Kom kød og marinade ned i en støbejernsgryde eller stegeso med låg.
Kom støbejernsgryden med låg og indhold i ovnen tilbered kødet i 5 timer ved 120 grader varmluft.
Taget gryden ud af ovnen og hæld marinaden fra, op i en skål, du skal bruge lidt af den.
Kødet er nu helt mørkt og smuldre når du rører det. Sørg for at alt kødet er trykker fra hinanden. Kom lidt af marinaden tilbage i kødet. Det er ikke mere end cirka en halv deciliter der skal bruges. Tilføj også 2 ekstra spiseskefulde hoisin sauce og vend det hele sammen.
Servér den færdige asiatiske pulled pork i bløde bao, rispapirsruller, nudelsalat, pokebowls eller hvor du har lyst til det.
Noter
Kødet kan også sagtens genopvarmes. Tilføj da lidt ekstra af væsken fra marinaden og opvarm køddet i støbejernsgryden i ovnen ved 102 grader varmluft til det er varm. Det giver også en lidt karamelsiret overflade som er lækkert.