Fjen skallen fra løg og hvidløg. Skær løgene i tynde både, og hviløget i små tern.Rens champignonerne for jord og skær enderne af. Skær derefter champignonerne i 4 dele.Skær enderne af enoki svampene.
Varm en stegepande godt op med en spsk. olivenolie. Brun kødet lidt ad gangen. Kom det i en stor gryde når det er brune.
Brun herefter løg, hvidløg og champignoner lidt ad gangen, kom det ned i gryden til kødet. Tilføj mere olie, hvis det er nødvendigt.
Når det hele er brunet af, kommer du lidt af vandet på stegepanden, for at få smagen med fra da du brunede kød og grøntsager. Kom vandet ned i gryden.
I gryden med kød, løg og champignoner kommes paprika, laurbærblade, tomatpure, vand og madlavningsfløde. Bring det i kog, og lad det simre i cirka 45 min. til kødet er helt mørt.
Smag sovsen til med salt og peber.
Lige inden servering kommer du enoki svampene ned i gryderetten. Server straks, med mos, seranoskinke og brøndkarse.
Kartoffelmos
Stræl kartoflerne, og skyld blomkålen grundigt. Skær begge dele i mindre stykker og kom det i en gryde med vand.
Kog kartoflerne og blomkålen uden salt, til det er helt mørt.
Hæld alt vandet fra, og mos det med en elpisker eller i en røremaskine.
Smag mosen til med frik fintrevet peberrod, salt og peber.
Noter
Retten er fryseegnet, og kan med fordel fryses i små bakker, med både mos og gryderet, så kan det nemt opvarmes i ovnen.