Galette med abrikos og rosmarin - Uden tilsat sukker
5 fra 5 stemmer
Servings: 4personer
Forberedelse35 minuttermin
Tilberedelse35 minuttermin
I alt1 timet10 minuttermin
Ingredienser
Mørdej
50gkoldt smør((rigtig smør, den som er helt hård og pakket i papir))
70ghvedemel
30gfuldkorns spelt mel
1spskeasis perfect fit((eller din foretrukne sukkererstatning eller sukker))
2spskkoldt vand
Fyld
250gfriske abrikoser
2spskfibersirup gold((eller agavesirup, flydende sødemiddel eller hvad du har i skabet))
¼tskfrisk rosmarin((finthakket))
1knspvaniljepulver((jeg bruger rigtig vaniljepulver fra urtekram))
Dertil
creme fraiche max 9%((1-2 spsk. pr. person))
Tilberedelse
Mørdej
Bland de tørre ingredienser, som hvedemel, fuldkorns speltmel og easis perfect fit i en skål. Skær den kolde smør i små tern. Kom smør og vand i skålen med de tørre ingredienser og ælt det godt sammen til du har en glat og smidig dej.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i en halv times tid.
Fyld
Imens dejen ligger og bliver kold igen i køleskabet, forberedes fyldet.
Skyl abrikoserne, og skær dem i små både.
Vend dem sammen med fibersirup gold, finthakket frisk rosmarin og vaniljepulver.
Når dejen er blevet kølig og mere fast, rulles den ud på et stykke bagepapir, til den er rund og ca 25-27 cm i diameter.
Fordel fyldet på midten mørdejen, så der er ca. 5 cm mørdej uden fyld, hele vejen rundt.
Fold mørdejen op omkring fyldet, så du danner en lille tærte.
Bag galetten i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 30-35 minutter. Tag den ud af ovnen, og lad den køle lidt af inden servering.
Servér den færdigbagte galette sammen med cremefraiche og en god kop kaffe.
Noter
Tærten kan sagtens laves i forvejen og opbevares på køl. Inden servering varmes den i ovnen ved ca. 150 grader i 5-10 minutter.