Denne mandelkage med hindbærskum er så sindssygt lækker. Den søde svampede mandelkage og den let syrlige, smagfulde hindbærskum er uden tvivl et match made in heaven. Og så kan den pyntes, så den passer til enhver festlig anledning.
Blend mandlerne til fin mel. Jeg sigter mandelmelen i en skål, og blender alle de grove mandler igen. dette gentager jeg et par gange, til der næsten ikke er flere stykker af mandel tilbage.
I en røreskål røres smør og sukker til en ensartet masse, det rør i et par minutter.
Tilføj æg og rør igen, til en ensartet masse.
Tilføj hvedemel, bagepulver, natron, vaniljesukker, salt og mandelmel. Rør dejen sammen.
Tilføj creme fraiche, olie og mandelessens, rør dejen sammen til den er ensartet.
Kom dejen i en form (cirka 25x35 cm) smurt med smagsneutral olie, eller beklædt med bakepapir. Bag kagen i ovnen cia 30-35 min. til den er gennembagt. Tjek evt. ved at stikke en kødnål ned i kagen, den er færdig når der ikke sidder dej på nødnålen når du tager den op igen.
Lad kagen køle helt af.
Hindbærskum
Læg husblassen i blød i koldt vand 10 min.
Kom hindbær og sukker i en gryde, giv det et opkog.
Blend hindbærrene, og si det i en finmasket si. Rør, med en dejskrader og hjælp hindbærmassen igennem si'en. Kassér kernerne.
Klem vandet fra husblassen og rør den ud i den lune hindbærmasse.
Afkøl hindbærmassen, det kan hjælpe at stille den i køleskabet.
Pisk fløden til en let skum. Vend hindbærmassen i flødeskummen og kom den i en sprøjtepose.
Læg sprøjteposen på køl i mindst 1 time, til moussen har sætter sig og får konsistens til at kunne sprøjtes ud.
Pynt kagen med forskellige tyller i det mønster du ønsker.
Top med friske bær, chokolademandler, krymmel og hvad du ellers kan finde på.