Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er svært glad for citroner. Og denne citronkage er altså det bedste jeg har smagt. Den er saftig, og syrlig, samtidig med at den er sød. Det tætteste på en citronmåne, uden at være det.
Smelt smør i en kasserolle og tag den af varmen. Kom den kolde kærnemælk i et smøren og stil det til side.
Kom æg og sukker i en røreskål og pisk til det er lyst og luftigt.
Bland hvedemel, salt, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål.
Vend melblandingen sammen med de piskede æg og sukker med en dejskraber. Pas på du ikke slår luften ud.
Vend den lidt afkølede smør og kærnemælk sammen med dejen til du har en ensartet uden klumper.
Tilføj vin citronskal og citronsaft og vand sammen med dejen.
Kom bagepapir i dit fad, hæld dejen her i op bag kagen cirka 30 til 35 minutter ved 180° almindelig ovn til den gennembagt.
Lav glasuren af flormelis citronsaft og gul pasta farve. Tilføj citronsaft alt efter den ønskede konsistens på glasuren.
Pynt den afkølede kage med med citronglasur.
Noter
Frys - Kagen kan sagtens fryses, og smager lige så dejligt når den er optøet.Citron - Og gerne MASSER af det! Det siger nok sig selv, men ikke desto mindre synes jeg, at der skal fuld drøn på smagen. Både med hjælp af saft og skal.Glasur - Egentlig kan vi bare gå tilbage til tippet ovenfor. Igen er mit tip CITRON. Jeg laver nemlig altid glasuren er flormelis, citronsaft og farve. Altså ingen vand, da jeg synes det gør citronsmagen mindre intens.Kærnemælk - Jeg synes at en citronkage skal laves med kærnemælk, da det giver lige dét ekstra fugt til kagen. Alternativt kan du godt bruge a38 eller mælk, dog ikke med helt samme absurd lækre resultat.