Kom æggehviderne i en helt ren og tør skål, pisk dem stive til de kan danne små toppe der ikke falder sammen.
Tilføj sukker lidt ad gangen, imens du pisker videre marengsen er helt blank.
Tilføj til sidst eddike og pisk en sidste gang.
Ønsker du en farvet pavlova kan du enten farve hele marengsmassen i den ønskede farve, eller du kan gøre som jeg gjorde:Tag 4 spiseskefulde marengs fra i en skål og farv den lyselilla.Tag ligeledes 4 spiseskefulde marengs fra i en skål og farv den lyserød.
Tegn en cirkel på 25 cm i diameter på et stykke bagepapir.
Fordel marengsmassen inden for cirklen på dit bagepapir, smør den lilla og lyserøde marengs på siderne så det får en flot farveeffekt. Lad herefter en lille fordybning i midten af marengsen til creme.
Bag din marengs ved 125 grader varmluft i cirka 75 minutter, sluk ovnen og lad den stå i ovnen til natten over. Det hjælper marengsen med at blive fast, men stadig chewy inden i.
Inden servering
Lav en creme af et brev kagecreme pulver og mælk (brug en dl mælk mindre end anvisningen på pakken siger) stil den i køleskabet til den er tyk.
Pisk 1/4 liter piskefløde, til en fast flødeskum, og vend den forsigtigt sammen med kagecremen.
Skyl og tør dine bær og skær dem eventuelt som du har lyst.
Fordel cremen i midten af din bagte marengs med bær og blomster, og servér straks herefter.
Noter
Marengsbunden kan sagtens bages en uges tid før den skal bruges, såfremt at den opbevares i en tætsluttet beholder eller fødevaregodkendt pose.