100ghindbærmarmelade(eller din foretrukne marmelade)
evt.guldflager, glimmer eller frysetørret hindbær til pynt
Tilberedelse
Chokolade ganache
Varm fløden op i en lille kasserolle til lige under kogepunktet.
Kom chokoladen i en skål, hæld fløden over chokoladen. Rør i midten med en lille dejskraber til ganachen har samlet sig, er blank og glat.
Kom husholdningsfilm direkte på overfladen og stil den på køl. Den skal nu blive helt gennemkold før du kan bruge den. Laver du den dagen før den skal bruges kan du sagtens lade ganachen være i en skål, skal den bruges efter et par timer kan du komme den i en flad beholder, så bliver den hurtigere gennemkold.
Når ganachen skal bruges piskes den slet op og kommes på en sprøjtepose med den ønskede tylle.
Vaniljecreme
Kom mælk, æg, sukker, vanilje og maizena majsstivelse i en gryde og pisk det godt sammen.
Varm det hele op imens du pisker i cremen, ved middelhøj varme (min kogeplade er på 8-9 ud af 12) til det begynder at koge op og tykne. Bliv ved at piske så du får en glat vaniljecreme.
Kom vaniljecremen i en flad beholder og læg husholdningsfilm direkte ned på overfladen af cremen inden den stilles på køl til den er helt gennemkold.
Kiks
Kom mel, sukker, smør og farve i en skål, ælt det sammen med fingrene til du har en ensartet og sammenhængende dej. Tag evt. en handske på så du undgår farvede hænder.
Rul dejen ud til ca. 4 mm tyk imellem to stykker bagepapir, og læg dejpladen i køleskabet til den er helt koldt og fast.
Vandbakkelse
Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
Kom smør og vand i en gryde, bring det i kog. Tilsæt hvedemel. Rør i dejen cirka 3 minutter ved høj varme til dejen slipper gryden (pas på den ikke brænder på, så hellere skrue en smule ned) Tag gryden af varmen, lad den køle af et par minutter.
Imens dejen piskes tilføjes ægget lidt ad gangen. Pisk godt i dejen så den er sammenhængende før du tilføjer mere æg. Dejen skal ende med at være blank og blød.
Kom dejen på en sprøjtepose uden tylle og sprøjt 6 'boller' ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Tag kiksedejen ud af køleskabet og udstik 6 runge 'kiks' på cirka 6 cm i diameter. Placér en kiks oven på hver 'bolle'.
Bag dine vandbakkelser i midten af ovnen ved 200 grader almindelig ovn i 30 minutter. Du må endelig ikke åbne ovnen undervejs, så falder vandbakkelserne nemlig sammen.
Sådan samler du dine choux au craqueline
Pisk den gennemkolde kagecreme til den er glat og cremet.
Pisk fløden stiv, den skal være ret sprøjsefast, men uden at den bliver overpisket.
Vend flødeskum, vaniljecreme og hindbærmarmelade sammen. Kom den færdige hindbærskum i en sprøjtepose.
Lav et lille hul i toppen af dine afkølede boller, og fordel hindbærskummet i bollerne.
Pisk den gennemkolde ganache let op og kom den på en sprøjtepose med den ønskede tylle.
Lav et top oven på de fyldte vandbakkelser med chokoladeganache. Sørg for at lave den oven på hullet, så man ikke kan se det. Pynt evt. med lidt guld, glimmer eller frysetørrede hindbær.
Noter
Ønsker du et sprød skal på dine choux au craqueline skal du først fylde og pynte dem lige inden servering.