¼literpiskefløde(det kan erstattes af cremefine piske 19%)
Tilberedelse
Fyld koldt vand i en lille skål eller bøtte. Læg husblassen i blød deri i 5 minutter. Læg husblassen i vandet ét blad ad gangen så det ikke sidder sammen.
Pisk æg og sukker sammen med en elpisker, til en luftig æggesnaps.
Skyl citronerne, riv citronskallen på dit citrus rivejern og pres citronsaften.
Vrid vandet ud af husblassen, og kom den i en lille kasserolle sammen med en lille smule af citronsaften. Smelt den ved smag varme imens du rører i den, så den ikke bliver for varm.
Når husblassen er helt smeltet, tager du kasserollen af varmen og rører resten af citronsaften sammen med husblassen lidt ad gangen. Gøres det for hurtigt vil husblassen blive kold og blive til gummistykker. Vend herefter husblas og citronmassen sammen med citronskal og æggesnapsen. Vend den grundigt sammen med en dejskraber.
Pisk fløden til en blød flødeskum. Hæld den piskede flødeskum op til æggesnapsen og vend det forsigtigt sammen, så du ikke slår luften ud af.
Hæld citronfromagen i en skål, eller små portionsglas. Stil den på køl i minimum 3 timer.
Inden servering pyntes citronfromagen med flødeskum eller hvad du ellers har lyst til.
Hvis du ønsker en mere kalorielet citronfromage, men stadig gerne gerne vil have smagen og konsistensen af fløde, kan du som beskrevet i opskriften erstatte sukker med sukrin gold, og piskefløde med cremefine piske 19%. Gør due et, ser kalorieberegningen således ud.Kcal. pr. portion: 128,16 Kulhydrat: 3,66 g. Sukker: 0,66 g. Protein: 10 g. Fedt: 10,66 g.