2spskperfect fit fra Easis((kan ersattes med 3 spsk sukker, eller din foretrukne sukkererstatning))
½tsknatron
1knspvaniljepulver
½tskkardemomme
¼tskgroft salt
Tilmebehør
Et lille drys flormelis
Marmelade
Tilberedelse
Del æggene i hvider og blommer.
Pisk æggeblommer, citronskal og kærnemælk sammen.
Bland alle de tørre ingerdienser, altså hvedemel, hvid hvede fuldkornsmel, perfect fit, natron, vaniljepulver, kardemomme og groft salt.
Hæld de tørre ingredienser igennem en sigte ned i skålen med æg og kærnemælk og pisk det sammen til der ingen klumper er.
Pisk æggehvider helt stive, så du kan vender skålen på hovedet uden at æggehviderne ryger ud.
Vend forsigtigt æggehviderne ned i dejen. Det er vigtigt at du er forsigtig, så du undgår at slå luften ud af æggehviderne.
Varm æbleskivepanden godt op, og smør alle hullerne med lidt smør.
Fyld dej i hullerne, så der er 4-5 mm til kanten.
Når du kan se at de yderste 5 mm er bagt vender du æbleskiverne en kvart omgang med et træspyd eller en strikkepind. Fyld lidt mere dej i æbleskiverne og ven dem en kvart omgang mere, så du laver dem til små bolde.
Æbleskiverne er færdige når e er gyldne og gennembagte.
Fortsæt på samme måde, med resten af dejen.
Noter
Æbleskiverne kan sagtens laves på forhånd. Læg dem i en beholder ved siden af hinanden. Undgå at lægge dem oven på hinanden, så bliver de nemlig lidt flade. Når de skal serveres, varmes i blot 15 minutter ved 150 grader varmluft.
Du kan sagtens fryse de færdigbagte æbleskiver. Lad dem køle af, og kom dem i en pose, så de ligger ved siden af hinanden, læg dem forsigtigt i fryseren.