Vask og rens kyllingen inden i. Del kyllingen i 10 stykker. Vinger, over- og underlår, og bryst. Del bryst stykkerne i 2 stykker hver.
Fordel kyllingen i et fad, krydder med salt og peber. Bag kyllingen i ovnen ved 200 grader varmluft i ca 45 minutter.
Imens kyllingen er i ovnen, kan du forberede sovsen, som skal over kyllingen senere.
Skyl citronerne. Skær den ene citron i skiver, stil den til side.
Pres saften af den anden citron, ned i en kasserolle. Sammen med citronsaften blandes brun farin, hvidvinseddike, dadler, figner og mandler. Bring væsken i kog, og lad det simre et par minutter. Smag til med salt og peber.
Kog risene efter anvisningen på posen.
Når kyllingen har været i ovnen i 45 minutter, tages den ud. Skru ovnen ned på 175 grader varmluft.
Fordel citronskiverne under kyllingen. Fordel bagefter sovs, dadler, figner og mandler oven på kyllingen. Bag kyllingen i yderligere 15 minutter, nu ved 175 grader varmluft, til den er gylden og færdigtilberedt.
Når kyllingen er færdig, tages den ud af ovnen. Fordel persille og granatæblekerner oven på kyllingen.