Kom hakket oksekød, æg, tørret chiliflager, timian, mel, friskkværnet peber og salt ned i en skål. Rør farsen godt sammen til den er lind og lækker. Lad farsen stå og hvile i 10 minutter.
Hak løget og hvidløg fint, og brun det i lidt olivenolie, i en tykbundet gryde. Skær baconen i små tern og brun det sammen med det hakkede løg. Tilsæt tomatpassata, og lad det simre.
Imens steger du kødbollerne, jeg brugte en teske til at forme dem, men du kan lave dem i den størrelse du selv ønsker.
Indimellem at du vender, former og steger kødbollerne kommes fløde og vand i gryden til tomatsovsen, og bringes i kog.
Når det koger, kommer du den tørrede og ukogte pasta ned i gryden til sovsen, og lader det koge i efter anvisningen på pakken. Sørg for at røre forsigtigt i gryden undervejs, da pastaen suger væske fra sovsen.
Når pastaen er færdig, kommes kødbollerne ned i gryden og vendes rundt.