1tskflydende perfect sød fra Easis(kan erstattes af 50 gram sukker eller dit foretrukne sødemiddel)
1knspsalt
1tskatamon(for længere holdbarhed)
Tilberedelse
Stræl- og rens dit hokkaido græskar får kerner.
Skær græskaret i tynde skiver på et mandolinjern. Ønsker du tykkere græskarskiver kan du sagtens lave det, så skal de blot koge længere tid.
Kom vand, eddike, salt, timian og flydende perfect sød i en gryde. Bring det i kog. Når lagen koger kommes grækarskiverne i og koges under låg i cirka 5-7 minutter. Ønsker du at de skal være blødere koger du dem blot længere tid.
Imens grækaret koget skoldes sylteglassene.
Når grækarene har kogt, tages hele gryden af varmen og atamon røres i. Kom herefter græskar og syltelage i glassene. Lagen skal dække græskarskiverne. Skru låg på og lad dem køle helt af på køkkenbordet. Opbevar dem herefter på køl hvor de holder fint et par måneder.