Svampede rabarbermuffins med hvid chokolade, nemme at bage og perfekte til kaffen. De smager både af sommer og “bare én mere”, og kan laves med friske eller frosne rabarber.
Ingen bedømmelser endnu
Servings: 12muffins
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse18 minuttermin
I alt35 minuttermin
Ingredienser
250grabarber(friske eller fra frost)
75ghvid chokolade(Eller jordbær chokolade fra callebaut)
Tag æg ud i god tid, så de kan nå stuetemperatur – det gør dejen meget nemmere at arbejde med.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Skyl rabarberne og skær dem i små stykker (1-2 cm).
Hak chokoladen groft – vælg selv, om du vil have chunky bidder eller små overraskelser.
Vend både rabarber og chokolade i 1-2 spsk af melet – det hjælper dem med at holde sig fordelt i dejen.
Smelt smøret, kom det i en skål med sukker, og rør det sammen
Bland de tørre ingredienser
Sigt resten af melet sammen med bagepulver i en skål.
Rør melblandingen sammen med smør- og sukker.
Tilsæt æggene ét ad gangen og rør e til det hele er samlet.
Når dejen er jævn, vender du de mel-dryssede rabarber og chokolade i. Brug en ske eller dejskraber, og arbejd hurtigt – så de ikke mister deres melcoating undervejs.
Fordel dejen i muffinforme – fyld dem cirka ¾ op.
Top evt. med et drys mandelflager for et flot finish.
Bag muffinsene i ovnen i ca. 18 minutter, til de er gyldne og faste.