Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Reklamelinks er markeret med*
Kartoffeltærte med kartoffelbund
En smagfuld og mættende tærte, hvor kartoflerne udgør den glutenfri bund. Fyldet består af saftig kylling med mild karry, søde ærter og en cremet æggemasse med feta. Perfekt til både hverdagsaftener og madpakken dagen efter
Ingen bedømmelser endnu
Servings:
4
personer
Forberedelse
20
minutter
min
Tilberedelse
40
minutter
min
I alt
1
time
t
Ingredienser
600
g
kartofler
2
spsk
olie
300
g
kylling
1
løg
2-3
tsk
karry*
2
dl
frosne ærter
(tøet op)
3
æg
1 ½
dl
creme fraiche
75
g
feta ost
salt og peber
Tilberedelse
Forbered kartoffelbunden
Tænd ovnen på 200°C varmluft.
Kog kartoflerne i saltet vand i 15-20 minutter, til de er helt møre.
Smør et tærtefad (ca 23 cm i diameter) med smør eller olie.
Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem dampe af i et par minutter.
Fordel kartoflerne i fadet, og pres dem ned i bunden og op ad siderne med et glas, så de danner en sammenhængende tærtebund.
Forbag bunden i 15 minutter, indtil den har sat sig og begynder at få en let gylden farve.
Lav fyldet
Skær kyllingen i små tern. Pil løget og skær i skiver.
Varm en pande op med lidt olie, og steg kyllingen sammen med løg, karry og et nip salt, indtil den er gennemstegt.
Tag panden af varmen, og vend de optøede ærter i kyllingen.
Fordel fyldet jævnt i den forbagte tærtebund.
Lav æggemassen & bag tærten
Pisk æggene sammen med creme fraiche, smuldret feta, salt og peber.
Hæld æggemassen over fyldet i tærtebunden.
Bag tærten ved 200°C i 20-25 minutter, eller indtil den er gylden og fast i midten.
Servering
Lad tærten hvile et par minutter, inden den skæres ud.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?
Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag
@mariasilje
på instagram.