550ghvedemel(jeg kan godt lide at bruge manitoba hvedemel)
Tilberedelse
Lun mælken i en gryde, til det er lillefinger lunt.
Hæld den lune mælk op i skålen til din røremaskine og opløs gæren heri.Når gæren er opløst tilføjes æg, kardemomme, sukrin gold, salt og hvedemel.
Ælt dejen ved mellem hastighed til du har en helt ensartet og blød dej. Skær smøren i mindre stykker og ælt den ind i dejen, til dejen er blank og smøren er helt fordelt.
Lad dejen hæve i 20 minutter med en rent viskestykke over.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, del den i 12 lige store stykker og form dem til boller.
Beklæd et fad med bagepapir, og fordel bollerne så de ligger i 4 rækker med 3 boller i hver række. Der skal gerne være 1 cm. mellem hver bolle, så der er plads til at de kan hæve, når det høver vil de komme til at hænge sammen, som hvedeknopper skal.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft, og lad hvederne hæve 20 minutter under et viskestykke, et lunt sted.
Når hvederne har hævet, pensles de med lidt mælk eller et sammenpisket æg.
Bag hvederne i cirka 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.