Skræl bananerne, kom dem i en minihakker (du kan også bruge en foodprocessor eller en stavblender) sammen med kakaopulver og vanilje. Blend det, til det er helt cremet og ensartet.
I en skål kommes havregryn, poppet quinoa, kokos, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner og hakkede mandler.
Hæld den blendede bananmasse ned i skålen til de tørre indgredienser, og blandet det rigtig godt sammen. Jeg bruger hænderne til at fordele bananen, så det er over det hele.
På en bageklade beklædt med bapepapir fordeles den våde granola. (Jeg smuldre den, når jeg fordeler den, så den ikke kligger i store klumper.
Bag granolaen i cirka 25 minutter. Vend rundt i granolaen med en gaffel et par gange undervejs.
Når granolaen er færdig, tages den ud af ovnen. Lad den stå på køkkenbordet til den er helt kold, inden du kommer den på et glas, eller en anden lufttæt beholder.
Noter
Er banangranolaen helt sprød når den er kølet af, holder den rigtig længe i en lufttæt beholder.