En gateau marcel er en klassisk kage med intens smag af chokolade. Bunden består er bagt mousse, og herefter toppet med mousse som ikke skal bages. Det er en rigtig luksus dessert-kage.
kakaopulver, chokoladespåner, guld eller hvad du har lyst til at pynte med.
Tilberedelse
Bund
Over vandbad smeltes chokolade, sukker og smør. Varm massen op til cirka 80 grader.
Imens du pisker (gerne med elpisker), tilsættes chokolade, sukker og smør til æggeblommerne lidt ad gangen. Gør du det for hurtigt, vil æggene sætte sig lige som røræg.
Lad massen køle lidt ned, og pisk (gerne med elpisker) så æggehvide og sukker sammen til en stiv marengs.
Vend chokolademassen forsigtigt sammen med den piskede marengs. Brug gerne en dejskraber, da det er nemmest for at bevare luften i dejen.
Hæld dejen i en rund springform (20cm) foret med bagepapir. Hcis du gør bagepapiret vådt, og krøller det sammen, kan det nemt komme helt ud i kanterne af formen.
Bag kagen i ovnen ved 180 grader i cirka 20-25 minutter.
Køl bunden helt af, før du laver moussen, da moussen ellers bare vil smelte.
Mousse
Over vandbad smeltes chokolade, sukker og smør. Varm massen op til cirka 80 grader.
Imens du pisker (gerne med elpisker), tilsættes chokolade, sukker og smør til æggeblommerne lidt ad gangen. Gør du det for hurtigt, vil æggene sætte sig lige som røræg.
Lad massen køle lidt ned, og pisk (gerne med elpisker) så æggehvide og sukker sammen til en stiv marengs.
Vend chokolademassen forsigtigt sammen med den piskede marengs. Brug gerne en dejskraber, da det er nemmest for at bevare luften i dejen.
Befri kanten kagen fra bagepapiret (lad bagepapiret sidde under kagen, da det gør det nemmere for dig senere), og beklæd indersiden af springformens kant med kaleplast.
Fordel moussen oven på den helt afkølede kage, og sæt den på køl i 3-4 timer, eller eventuelt natten over.
Når kagen har sat sig, fjernes kageplast og den anrettes pænt på et fad og pyntes som du ønsker.