Skær kalkunbrystet ud i grove tern, krydder med salt, peber og friskpresset hvidløg. Lad det trække i 15-20 minutter.
Vask og skyl grøntsagerne. Skær løgene i tern. Del blomkålen i mindre stykker så skal det ikke koge så lang tid. Halvér cherrytomaterne.
Kom en spsk. olie i en stor gryde, og brun løgene af i olien.
Tilføj blomkål, tomatpassata, laurbærblade, vand og hønsebouillon terninger til de brunede løg i gryden. Bring gryden i kog og lad det simre til blomkålen er helt mør. Dette tager ca 20-30 minutter afhængigt at størrelsen på dine blomkålsstykker. Er blomkålen ikke kogt nok, vil du få en grynet sovs.
Varm imens en stegepande med olie og steg kalkunen. Den skal have en god stegeskorpe, da det er med til at give smag til retten. Hæld væsken fra det stegte kalkun op i gryden med sovs.
Når blomkålen er helt mør, tager du laurbærbladene op ad gryden og blender sovsen med en stavblender til den er helt cremet.
Tilføj peanutbutter og det stegte kalkun til sovsen, og rør det godt sammen. Lad det koge med i ca. 5 minutter. Ønsker du en tyndere sovs, kan du tilføje lidt ekstra vand og hønsebouillon, ønsker du en tykkere sovs lader du den koge videre uden låg, til du opnår den ønskede konsistens.
Smag sovsen til med citronsaft, salt og peber.
Vend de halverede cherrytomater ned i sovsen og lad det simre 2 minutter til tomaterne er varme.
Servér den færdige kalkun i peanutbutter og tomat sovs toppet med friske tomater, revet citronskal og persille. (Det er pænt med lidt grønt på toppen.) og servér dampede ris eller blomkålsris ved siden af.