Cremet jordbær rabarber marmelade, med et strejf af vanilje og citron. Det er uden sammenligning den aller bedste marmelade jeg har smagt (og selv lavet). Ikke nok med at smagen tager kegler, så er den så nem og enkel at lave, at jeg klart vil lave hjemmelavet marmelade fremover.
4,93 fra 13 stemmer
Servings: 4glas
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse10 minuttermin
I alt20 minuttermin
Ingredienser
350grabarber(friske eller fra frost)
350gjordbær(friske eller fra frost)
saft fra 1citron
1dlvand
4tskflydende perfect sød fra Easis(kan erstattes af 180 g sukrin gold eller 200 g sukker)
Skyl rabarber og jordbær for jord, skær den grønne top af jordbærene, og skær top og bund af rabarberne.
Skær rabarberne i 1 cm tykke skiver og kom dem i en gryde, sammen med jordbærene.
Tilføj flydende perfect sød, vanilje, citronsaft og vand til gryden, og vend det hele godt sammen.
Bring gryden med jordbær og rabarber i kog, og ladet det koge i ca. 10 minutter, under låg. Tag herefter gryden af varmen.
Rør kartoffelmel sammen med vand, og kom det ned i gryden sammen med atamon til de kogte jordbær og rabarber. Marmeladen må ikke koges mere, og skal ikke være på varme. Rør i marmeladen til den er tyknet.
Skold 4 glas med kogende vand, og fordel den varme jordbær rabarber marmelade i glassene. Kom låg på med det samme og lad marmeladen køe helt af. Jeg kommer proppen i køkkenhåndvasken, stiller glassene deri, og fylder den med koldt vand, så et dækker siderne af glassene. Det hjælper til at marmeladen køler hurtigere af.
Opbevar den færdige marmelade i køleskabet.
Noter
Den færdige jordbær rabarber marmelade holder en måneds tid i køleskabet, hvis du har kommet atamon i. Ellers holder den kun 1 -1,5 uges tid.