Fyld en stor gryde med vand, tilføj kyllinge boullion terning og salt. Bring vandet i kog.
Rens og vask kyllingen inden i, så der ikke sidder blod ellere lign inde i den. Alt efter størrelsen på din gryde, kan du med fordel, skær kyllingen i et par stykker, inden den lægges i gryden med kogende vand. Kog kyllingen ca 45 minutter, til den er mør og slipper benene.
Når kyllingen er færdig, pilles kødet af, og skæres i mindre stykker.
Imens kyllingen koger, hældes vandet fra asparges snitterne. Husk at gemme det til sovsen.
Skyl de grønne asparges, og skær dem i skiver. Gem evt. hovederne til pynt
Sovs
Smelt smørret i en tykbundet gryde, ved middel varme. Tilføj melet, og rør det godt sammen med et piskeris. Fortsæt til det begynder at blive let gyldent.
Tilsæt asparges vandet lidt ad gangen, imens du rører med piskeriset. Fortsæt til alt asparges vandet er rørt i sovsen. Tilføj kogevandet fra kyllingen, til sovsen har den rette konsistens. Jeg kan godt lide at den er forholdsvis tyk.
Smag sovsen til med salt og peber.
Tilføj kylling, asparges snitter og grønne asparges og varm det igennem.
Varm tarteletskallerne ca. 5 minutter ved 180 grader varmluft.
Servér tarteletterne med fyld, toppet med hovederne fra de grønne asparges og friske krydderurter. Server evt. grøn salat til.