Smelt kokosolie i en lille kasserolle, og tiltøj gurkemeje, paprika, spidskommen og salt. Rør det godt sammen, og tag kasserollen af varmen.
Fjern alle de yderste blade fra blomkålet, og vask det grundigt. Dup det tørt med køkkenrulle eller et rent viskestykke.
Placér blomkålet på en bageplade beklædt med bagepapir, og brug en madpensel til at fordele kokosolie blandingen fra kasserollen. Sørg for at komme godt ind i alle revner og at pensle bunden også.
Bag blomkålen i ca 45 minutter. Hvis det har fået nok farve, inden det er færdigbagt, kan du dække blomkålen med et stykke folie.
Blomkålen er færdigt når det er mørt.
Imens blomkålen er i ovnen, laver du pestoen.
Start med at vaske persillen grundigt og kom det i en blender sammen med olie, vand, hvidløg, spidskommen, citronsaft, salt og peber. Blenddet til det er helt ensartet og glat.
Lav tahin saucen ved at blende tahin, vand, hvidløg, fibersirup, citronsaft og salt.
Risk pinjekernerne på en tør stegepande, til de er gyldne, hold øje med dem,for de brænder lynhurtigt på.
Når blomkålet er færdig bagt, tager du det ud af ovnen og placere det på et lille fad.
Top med pesto og tahin sauce, og drys derefter med granatæblekerner og pinjekerner.
Server straks, og nyd det lækre blomkål.
Noter
Tip! Jeg spiste kyllingebryst til, og det smagte virkelig godt.