1tsksukrin melis*(det kan erstattes af 2 tsk sukker)
1knspsalt
75hvedemel
3småæg
Kaffeskum:
1espresso shot af din favoritNespresso kaffe(et espressoshot er 40 ml)
2dlpiskefløde
2-3spsksukrin melis*(det kan erstattes af 4-5 spsk flormelis)
Pynt:
glasur
sølvstøv og tørrede spiselige blomster
Tilberedelse
Tænd ovnen på 200 grader alm ovn, så den kan varme op imens du laver dejen.
Kog smør og vand i en lille gryde, den skal dog være stor nok til at du kan piske med et piskeris. Tilsæt hvedemel, sukrin og salt. Rør i dejen med et piskeris i 3 minutter ved høj varme, men pas på den ikke brænder på. Tag dejen af varmen, og lad den køle af et par minutter.
Tilføj ét æg til dejen, ad gangen, og pisk det grundigt ind i dejen, før du tilsætter det næste. Dejen skal ende med at være en blank og blød. Så den har en god konsistens til at strøjte ud af en sprøjtepose.
Kom dejen i en sprøjtepose og lav 6 lige store boller i den ønskede form. Jeg lavede dem aflange, men du kan også lave dem runde. Sørg for at der er afstand imellem bollerne da de hæver.
Bag bollerne i ovnen ved 200 grader almindelig ovn, i 30 minutter. Det er MEGET vigtigt, at du ikke åbner lågen til ovnen, da du så risikere at de falder sammen. Når de er bagt færdige, tager du dem ud og lader dem køle helt af på en rist.
Kaffeskum:
Imens bollerne køler af, brygger du et espresso shot af din favorit Nespresso kaffe, og lader det køle helt af.
Når kaffen er blevet kold, kommes den i en skål sammen med piskefløde og sukrin melis, og piskes til en mellemblød flødeskum.
Skær bollerne halvt op, så de er lukkede på den ene side, og fordel kaffeskummet i bollerne, jeg bruger en sprøjtepose til at fordele det.
Pynt fastelavnsbollerne med glasur (lavet af halv sukrin melis og halv flormelis, da ren sukrin melis får en meget kold smag. Drys lidt sølvstøv og tørrede blomster på til sidst, og server de lækre vandbakkelser med kaffeskum.