Tilsæt æg, græskarmos, salt og gurkemeje. Rør det sammen til du har en ensartet masse.
Tilføj hvedemel og ælt dejen på en røremaskine til den er blød, smidig og slipper skålen let. Dejen må ikke klistre, så skal der lidt ekstra mel i.
Ælt smøren ind i dejen til den er blank.
Lad dejen hæve et lunt sted ca. 45 min. til dobbelt størrelse.
Tænd ovenen på 220 grader varmluft.
Del dejen i 14 lige store stykker, tril dem til små boller, læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve 20 minutter.
Klip 14 stykker snor på ca. 60 cm.
Vikl forsigtigt snorn under og omkring bollerne, drej snoren en kvert omgang, som når du binder bånd om en gave, og gentag til du har et 8 dele. Bind knude på snoren til sidst.
Pensl alle bollerne med et sammenpisket æg.
Bag græskarbollerne i ovnen cirka 10-12 minutter ved 220 grader varmluft til de er gyldne og gennembagte.
Lad dem køle af på en bagerist, klin snoren over og træk den forsigt af bollerne.
Stiktil sidst et stykke kanelstang i toppen af bollerne som stilk.