Varm en gryde op med en spiseskefuld olivenolie i.
Hak løg og hvidløg fint, og brun det i gryden med olie.
Tilføj hakket oksekød og brun det sammen med løg og hvidløg.
Skyld alle grøntsagerne grundigt.
Skær champignoner og bladselleri i små tern, kom det op i gryden og brun det af, det giver en bedste smag fra champignonerne når de er brunet af.
Riv gulerødder og squash, kom det i gryden sammen med hakkede tomater, tomatpuré, oksebuillon, balsamicoeddike, vand, oregano og basilikum.
Bring grydens indhold i kog, skru ned for varmen og lad det simre under låg 1-15 minutter. Har du tiden til det, kan du også lade den simre 2-4 timer. Jo længere tid kødsovsen får lov at simre jo mere intens og lækker bliver den i smagen.
Smag kødsovsen til med salt og peber.
Lasagne
Fordel et par skefulde kødsauce i bunden af dit fad. Læg så et lag lasagneplader, lidt mornaysauce og kødsauce oven på. Fortsæt sådan til lasagnen er samlet. Slut af med et tyndt lad kødsauce, lidt mornaysauce og friskrevet parmesanost.
Bag lasagnen 35 minutter ved 200 grader varmluft til den er gylden og gennembagt.
Lad herefter lasagnen hvile på køkkenbordet inden servering. Så får den lige lov at samle sig lidt.