Vanvittigt lækker påske cheesecake med citron og hvid chokolade. Det er en lækker og forfriskende dessert, helt perfekt til påskefrokosten, eller til enhver anden lejlighed i løbet af året (uden påskeæg på toppen naturligvis).
Beklæd din springform med bagepapir på bunden og kageplast rundt i kanten.
Kiksebund
Knus eller blend kiksede helt fint.
Smelt smøren og bland den sammen med de knuste kiks.
Fordel kiksemassen i bunden af en springform, tryk den fast med bunden af et glas og stil den på køl.
Ostemasse
Hak og smelt den hvide chokolade over vandband ved lav varme. når chokoladen er næsten smeltet tages den af varmen og skal lige ha' lov at køle lidt af.
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand ca. 5 minutter.
Kom philadelphia,, smeltet hvid chokolade flormelis, vanilje og citronskal i en skål, pisk det sammen til en cremet og ensartet masse.
Piske fløden til blød flødeskum. Den må endelig ikke piskes for fast, for så skiller den og bliver grynet.
Kram vandet ud af husblassen, kom den i en lille kasserolle og smelt ved lav varme.
Så snart husblassen er helt smeltet tages den af varmen. Tag nu én spiseskefuld citronsaft af gangen og rør sammen med husblassen. Gør det lidt ad gangen så husblassen ikke får et chok og sætter sig, men bliver kølet langsomt ned.
Når du har blandet alt citronsaften sammen med den smeltede husblas, kommes kasserollens indhold op i skålen med ostemassen og røres godt sammen.
Vend herefter den letpiske flødeskum forsigtigt sammen med ostemsassen. Brug en dejskraber så du ikke slår luften ud af flødeskummet.
Fordel ostemassen oven på kiksebunden i din springform, glat overfladen hvis det er nødvendigt, stil kagen på køl 4 timers tid, men gerne natten over til den har sat sig.
Pynt kagen som du har lyst til, og servér den for dine gæster.