1,5dlaqua faba - kikærtevand(svarende til vandet fra ca. en dåse kikærter)
50gsukker(dette kan desværre IKKE erstattes af sødemiddel, da det kræver sukker at piske aqua faba stift)
70gkokoscreme - Den stive del i en kokosmælk(stil en fuldfed dåse med kokosmælk i køleskabet, og tag herfra den stivnede del. Det er dét vi skal bruge. Alternativt kan du bruge 1-2 spsk kokosolie, det giver ikke helt det samme med kan godt gå an.)
evt. 0,5tskinstantkaffe (hvis du har lyst til at den smager lidt af kaffe.)
Tilberedelse
Først
Stil din kokosmælk i køkeskabet, sørg for den er kold, så kan du bedre bruge den stive kokosfrem.
Dernæst
Hæld vandet fra en dåse kikærter i en skål. Pisk med en elpisker til din aqua faba begynder at skumme.
Kom sukker ned i den skummende aqua faba og pisk til det er hvidt, stift og du kan lave små toppe med det. En god guideline er at du skal kunne vende skålen på hovedet uden at det ryger ud af skålen. Så er det pisket nok.
Smelt chokoladen over vandbad.
Rør den kolde kokoscreme i chokoladen, rør til du har en ensartet konsistens. Vil du have kaffe smag i din chokolademousse er det nu du skal tilføje instantkaffe og røre det godt sammen.
Vend chokolade/kokos blandingen sammen med den stiftpiskede aqua faba. Det er vigtigt at du vender det sammen og ikke rører det sammen, da du skal holde så meget luft i moussen som muligt.
Fordel chokolademoussen i 6 glas, stil dem på køl i et par timer, til moussen har sat sig.
Top chokolademoussen med det du har lyst til, og servér chokolademoussen for dem du holder af.