Fodr din surdej ved at blande vand, moden surdej og mel sammen. Stil den et lunt sted til den peaker og er bageklar.
Kom vand og mel i en skål, rør det sammen, dæk det til med et stykke husholdningsfilm, og lad det stå til autolyse i 1 time.
Når dejen har stået til autolyse tilsættes surdej og salt. Ælt det godt ved hjælp af en røremaskine til dejen slipper skålens kanter.
Kom dejen i en bøtte med låg, smurt med smagsneutral olie. Kom låget på og lad dejen hæve 3-4 timer til den er hævet cirka 40%.
Beklæd en bradepande med bagepapir, kom nænsomt dejen op i fadet med bagepapir. Før dine hænder våde og skub/træk forsigtigt dejen ud, så den er jævnt fordelt i formen. Dæk den til med et stykke husholdningsfilm og stil den på køl natten over.
Dag 2
Tag bradepanden ud af køleskabet og lad den stå og hæve på køkkenbordet i cirka 2 timer.
Tænd ovnen på 22 grader almindelig ovn.
Hæld olivenolie op i en lille skål, dyp fingrene heri og lav nu fordybninger i dejen. Når du har lavet en masse fordybninger hælder du blot det sidste olie over dejen.
Drys dejen med flagesalt og frisk timian.
Bag dit foccacia i ovnen på 220 grader almindelig ovn i cirka 20 minutter. Det kan variere lidt fra ovn til ovn.
Når brødet er bagt færdigt tages det ud af ovnen. Tag brødet ud af formen og lad brødet køle af på en rist med et viskestykke over.