Jeg elsker virkelig græske frikadeller med feta og soltørrede tomater. De smager sindsygt godt, og så er de ekstra saftige på grund af alt det lækre fyld der er kommet i farsen. Det gør dem altså lige dét ekstra lækre.
Kom hakket oksekød, salt, peber, æg og rasp i skålen til din røremaskine og rør farsen sej. Det tager et par minutter. Har du ikke en røremsakine, kan du også sagtens gøre det med håndkraft.
Imens farsen røres, hakkes løg, hvidløg, soltørrede tomater og persille så fint eller groft som du ønsker det. Kom det i farsen og rør det godt til det hele er fordel i farsen.
Kom feta osten i skålen med fars og rør kun til den lige akkurat er fordelt, men gerne i grove stykker.
Kom fedtstof på en pande og varm den godt op. Form frikadellerne med en spiseske og din håndflade og steg dem ved middel varme, til de er gylde og gennemstegte.
Vil du gerne spare på fedtet, kan du med fordel bage frikadellerne i ovnen, istedet for at steget dem. Det gør du ved at forme frikadellerne, og placere dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bage dem 10-15 minutter ved 200 grader varmluft, til de er gennemstegte.