I en lille kasserolle lunes mælken til den er lillefingervarm. Hæld mælken i skålen til din røremaskine og rør gæren ud i den lune mælk.
Tilføj æg, salt, sødemiddel/sukker og kardemomme til mælken og rør det sammen.
Tilsæt melet og ælt dejen til den har samlet sig og slipper skålen. Det tager cirka 5 minutter ved lav hastighed.
Skær smøren i små tern og kom dem i dejen. Ælt dejen igen, til den er blank og glat. Det tager yderligere 10 minutter.
Lad dejen hæve i røreskålen, et lunt sted, under et fugtigt viskestykke i 1 time.
Pistacie remonce
Blend pistacienødderne i en minihakker eller foodprocessor, gerne så fint som muligt. Skrab gerne pistacienødderne ned fra kanterne undervejs, så det bliver så fint blendet som muligt.
Riv marcipanen groft og rør det sammen med smør, perfect fit og pistacie til en ensartet masse. Den er nu klar til at blive fyldt i fastelavnsbollerne.
Fortsættelse af bolledej
Rul dejen ud til cirka 45×45 og skær dejen i 16 lige store firkanter.
Fordel cremen i en klat, på midten af alle 16 firkanter. Placér også en teskefuld marmelade på midten af hver firkant, sammen med cremen.
Ønsker du at opgradere pistacie remoncen med lidt chokolade er det nu du skal toppe remoncen med op til en teskefuld mørk chokolade (hakket eller som knapper).
Luk fastelavnsbollerne ved at samle hjørnerne på midten, og trykke dejen sammen langs åbningerne, så der ingen huller er i dejen. Herefter samles de nye hjørner så du på den både former bollen.
Læg fastelavnsboller på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve i 45 minutter under en fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft i mens bollerne hæver.
Pensle bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 13-15 minutter.
Noter
Fastelavnsboller er fryseegnet.Gør følgende:
Frys dem ned når de er kølet af og stadig er helt nybagte.
Når de skal spises tages de op af fryseren et par timer før, kommes under vandhanen og bages 3 minutter ved 200 grader varmluft.
Herefter pyntes de med glasur og krymmel eller hvad du ønsker, og de er som nybagte.