De her svampede og luftige protein bananmuffins uden tilsat sukker, er altså et hit hos både store og små. Det er en sundere version af den klassiske banankage, som både kan serveres til eftermiddagskaffen, når den søde tand melder sig, eller snuppes med i hånden når morgenmaden skal gå stærkt.
Kom havregryn, bagepulver og salt i en blender eller foodprocessor, og blev til du det bliver så fint som muligt, på den måde lader du en form for havremel.
Skræl bananerne og tilføj dem til havregrynene, blend igen til du får en cremet og ensartet dej.
Tilføj nu æg og proteinpulver. Blend det kun til det er blandet godt sammen, da både æg og proteinpulver ellers vil begynde at fluffe op.
Tilføj til sidste chokoladen og blend 5 sekunder. Gem eventuelt lidt at chokoladen til at komme oven på dine bananmuffins lige som jeg har gjort.
Fordel dejen i 12 store muffinforme eller flere mindre. Der skal gerne være 1 cm fri op til kanten af muffinformen så de ikke flyder ud.
Bag dine bananmuffins i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 11-13 minutter til de er færdige og gyldne.
Noter
De færdigbagte bananmuffins er fryseegnet.
Holdbarheden er mindst 4 dage på køl, i en lufttæt beholder.