Forvarm ovnen på 190 grader (over og under varme).
Bland hvedemel, natron, bagepulver, vaniljesukker og salt i en skål.
I en ny skål kommes den bløde smør og sukker. Rør det sammen til du har enensartet masse.
Tilføj et æg til smør/sukker massen, og pisk til det er helt cremet og luftigt.
Rør den anden skåls indhold (mel, bagepulver, natron, salt og vaniljesukker) sammen med de våde ingedienser.
Tilføj chokoladeknapper og ristede, afskallede hasselnødder, tørret og kandiseret appelsinskal til dejen og rør det sammen.
Tril 18 kugler af cookiedejen. Jeg bruger cirkar to spiseskefulde dej til hver kugle.
Placér dine gookies på en bageplade med lidt god afstand - da de flader ud når de bliver bagt. Og bag dem i cirka 9-11 minutter.
Lad dine cookies køle af 5 minutter på bagepladen og herefter på en rist.
Noter
Du kan sagtens lave dine cookie kugler og fryse dem. Så har du altid cookies til når lysten melder sig. Jeg lader dem lige optør inden jeg bager dem, da jeg synes resultatet bliver bedst når de er lidt mere tempererede.