Læg husbladsen i blød i lidt koldt vand. (ønsker du ikke en fast mousse, men istedet en laksesalat, kan ud blot undlade husblassen)
Imens skylles peberfrugt og fennikel.Skær begge dele i små tern. Skyl også dilden og hak den fint.
Kom den varmrøgede laks i en skål findel den med en gaffel. Tilføj philadelphia light og creme fraiche 5%, rør det godt sammen.
Tilføj peberfrugt, fennikel og dild til laksemassen.
Klem vandet ud af den udblødte husblads, kom det op i en lille kasserolle og smart det ved lav varme.
Når husbladsen er smeltet tages kasserollen af varmen. Køl husbladsen langsomt ned ved at røre citronsaften sammen med husbladsen, Kom herefter lidt af laksemoussen i kassenrollen og rør det godt sammen.
Kom kasserolles indhold tilbage i skålen med den kolde laksemousse og rør det godt sammen. Smag til med salt og peber.
Fordel laksemoussen i 4 små forme eller portionsskåle og til det på køl i minimun 2 timer.
Servér den færdige mousse med lækkert brød og en lille salat af ruccola, fennikel og dild.