Go Back
+ servings
Koteletter i fad med grøntsager - rød peberfrugt, majs, champignoner

Koteletter i fad med grøntsager

5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse25 min
I alt40 min

Ingredienser

  • 4 koteletter (cirka 500 gram)
  • 200 g rød peberfrugt
  • 200 g champignoner
  • 140 g dåse majs (svarer til en lille dåse)
  • 1 spsk olivenolie
  • 250 ml cremefine 7% (den kan nemt erstattest af anden madlavningsfløde eller piskefløde)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Varm en pande godt op med en spiseskefuld olivenolie. Brun kotletterne af på begge sider, krydder med salt og peber og læg dem op i et fad.
  • Imens koteletterne brunes, skylles champignonerne for jord, og skære i skiver. Steg dem herefter på samme pande som koteletterne blev brunet på. Når du kommer champignonerne på panden er, skal du lade dem ligge til de har fået farve, før du vender dem. Ellers begynder de bare at koge, og det vil vi gerne undgå.
  • Når champignonerne er brunet godt af og blevet let karameliseret krydres de med salt og peber og lægges i en strimmel i den ene siden af fadet med koteletter.
  • Imens champignonerne steges, kan du skylle og skære peberfrugterne i strimler. Svits dem herefter kort på panden til de falder lidt sammen, krydder med salt og peber. Fordel dem i den anden side af fadet med koteletter.
  • Fordel majs i en skrimmel i midten, oven på koteletterne og fordel til sidst cremefine i hele fadet.
  • Kom fadet i ovnen og bag koteletterne i cirka 25 minutter.
  • Servér med kogte ris og eventuelt en frisk salat.

Køkken noter

  • Du kan sagtens fryse resterne af koteletter i fad. Jeg laver ofte en større portion og fryser det ned i portioner til travle dage.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.