Go Back
+ servings

Blomkålssalat med hasselnødder og brombær

Smagfuld, sprød og virkelig lækker blomkålssalat med salte hasselnødder og søde brombær. Den kan både serveres til hverdag, og for gæsterne
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Tilberedelse10 min

Ingredienser

Dressing

  • 2 spsk solbæreddike (jeg køber min i Lidl, alternativt kan du bruge æbleeddike og en spsk. solbærsaft)
  • 2 spsk olivenolie*
  • 1 tsk agavesirup*
  • 1 tsk citronsaft
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl blomkålen og skær den i tynde skiver på et mandolinjern. Har du ikke det, kan du sagtens skære det med en god kniv, det er bare nemmere at skære det tyndt på et mandolinjern.
  • Skyl og halvér brombærrene.
  • Rist hasselnødderne på en varm pande med en halv teske olivenolie og lidt salt.
  • Skyl og hak brøndkarsen groft.

Dressing

  • Pisk solbæreddike, agavesirup og citronsaft sammen, og tiføj olivenolie lidt ad gangen imens du pisker. Så får en en tykkere dressing. Smag til med salt og peber.
  • Vend til sidst blomkål, hasselnødder, brombær, brøndkarse og dressing sammen og server den i en pæn skål.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.