Go Back
+ servings
Rabarbersnaps

Rabarbersnaps

4.19 fra 11 stemmer
Antal: 1 liter

Ingredienser

  • 800 g rabarber ((gerne tynde og røde))
  • 2,5 dl sukker
  • 70 cl neutral vodka / neutral snaps
  • evt vaniljestang

Tilberedelse

  • Find gerne de tyndeste og rødeste rabarber du kan. Fjern bladene og skyld dem grundigt for jord.
  • Skær rabarberne i 1-2 cm lange stykker og vend dem sammen med sukker. Læg det i et stort sylteglas eller anden lufttæt beholder. Kom låg på og lad det stå køligt til næste dag. Sukkeret gør at rabarberne vil afgive en masse saft.
  • Hæld vodkaen ned i glasset med rabarber og sukker. Ryst glasset, så det bliver godt blandet.
  • Vend glasset på hovedet, så du får det hele vendt sammen, én gang om dagen i 2-3 uger.
  • Når din rabarbersnaps er færdig sigtes rabarberne fra. Jeg bruger en si beklædt med et rent viskestykke.
  • Hæld på en eller flere flasker, som er skoldet med kogende vand.

Noter

Den færdige rabarbersnaps holder fint i et års tid. Men den vil miste farven med tiden.