Go Back
+ servings

Hokkaido salat med timian

5 fra 4 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse20 min
I alt30 min

Ingredienser

Ovnbagt hokkaido

  • 1 helt hokkaido græskar
  • 2-3 kviste frisk timian
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber

Salat

  • salat ((Jeg bruger en blanding af forskellige salatblade, det smager godt og er pænt for øjnene))
  • 100 g salatost i tern ((Jeg har brugt cheasy salatost med 3% fedt))
  • 3 spsk græskarkerner

Vinaigrette

  • 2 tsk agavesirup ((kan erstattes af honning, fibersirup eller hvad du har i skabet))
  • 1 spsk æblecider eddike
  • 1 spsk citronsaft
  • 4 spsk olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du

Ovnbagt hokkaido

  • Skrub hokkaidoens skrald så det er rent og lækkert. Del det på midten, og fjern kerner og trevler i midten. Skær hele hokkaido græskarret i både, behold skrællen på, det smager dejligt.
  • Fordel en spiseske olivenolie på græskar bådene. Drys med salt, peber og frisk timian. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag i 20 minutter ved 200 grader varmluft.

Salat

  • Skyl salaten og lad den dryppe af på et rent og tørt viskestykke. Fordel den i en skål eller på et fad.
  • Når hokkaido græskaret er færdigt i ovnen, fordeles det forsigtigt oven på salaten - et hokkaido bliver blødt og lækkert når det bliver tilberedt.
  • Top også salaten med salatost og græskarkerner.

Vinaigrette

  • Kom agavesirup, æblecider eddike og citronsaft i en lille skål og pisk det med en elpisker, imens du tilsætter olivenolie. Det giver en tyk, luftig og cremet vinaigrette.
  • Smag til med salt og peber. Fordel vinaigretten over salaten, og server den færdige salat sammen med det ønskede tilbehør.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.