Go Back
+ servings
Jordbærsalat med serano og mozzarella

Jordbærsalat med serano og mozzarella

5 fra 7 stemmer
Antal: 4 personer
Tilberedelse15 min
I alt15 min

Ingredienser

  • 1 stk hovedsalat
  • 100 g napolitana salat
  • 1/2 stk agurk
  • 1 stk gul peberfrugt
  • 1 dl friskbælgede ærter ((De kan erstattes af grønne asparges))
  • 250 g jordbær
  • 1 håndfuld persille
  • 150 g små mozzarellakugler
  • 80 g serrano skinke

Vinaigrette

  • 2 tsk honning
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk citronsaft
  • 6 spsk olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl salat, grøntsager og jordbær. Lad salaten ligge og tørre på et rent viskestykke, og dup grøntsager og jordbær tør med et rent viskestykke.
  • Fordel serano skinken på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag det i ovnen, til det er sprødt. ca 5-8 minutter ved 200 grader varmluft.
  • Skær agurken over på langs, og fjern kernerne (den bløde midte) med en teske. Skær derefter agurken i skiver.
  • Skær peberfrugten i 1 cm brede strimler, fra toppen mod bunden.
  • Befri ærterne fra deres bælg.
  • Halvér jordbærerne.
  • Del hovedsalaten, ved at rive den fra hinanden i den ønskede størrelse.
  • Bland salaten med peberfrugt, ærter, jordbær, mozzarellakugler, vinaigrette og persille.
  • Anret salaten i en skål eller på et fad, bræk serano skinken i mindre stykker og fordel den oven på salaten.

Vinaigrette

  • Kom honning, hvidvinseddike og citronsaft i en lille skål og pisk det med en elpisker, imens du tilsætter olivenolie. Det giver en tyk, luftig og cremet vinaigrette.
  • Smag til med salt og peber. Fordel vinaigretten over salaten, og server den færdige carpaccio salat.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.