Go Back
+ servings
hjemmelavet-koldskaal-med-tykmælk-og-aeg

Hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg

5 fra 6 stemmer
Antal: 6 portioner
Tilberedelse15 min
I alt15 min

Ingredienser

  • 4 æggeblommer ((jeg bruger helt almindelige rå æggeblommer))
  • 2 1/2 spsk sukker ((kan erstattes af 2 1/2 spsk. sukrin gold eller eller ca. en lille tsk. flydende 'perfect sød' fra easis))
  • 1 knsp vaniljepulver
  • 1 ltr tykmælk
  • 1 ltr kærnemælk
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Dertil

Sådan gør du

  • Pisk dem i æggemassen. Pisk tykmælken i ad 3-4 omgange så det bliver blandet godt sammen med æggemassen. Bland til sidst kærnemælken i og smag til med citronsaften. Server i skåle med jordbær og kammerjunkere. Hvis der bliver noget tilbage stilles det i køleskabet med de tomme vaniljestænger i koldskålen.
  • Pisk æggeblommer, sukker og vanilje, til det er helt lyst og luftigt.
  • Hæld tykmælk, kærnemælk og citronsaft i en skål, og vend det godt sammen med den luftige æggemasse, til du har en glat koldskål.
  • Servér koldskålen iskold, med jordbær-rabarber kompot og kammerjunkere.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.