Go Back
+ servings
Blomkaals-bisque-mariasilje

Blomkåls bisque

5 fra 6 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse1 t
I alt1 t 10 min

Ingredienser

  • 1 stk blomkål
  • 4 dl mælk
  • 2 dl vand
  • 2 dl piskefløde
  • 1 stk hønsebouillon terning ((det kan erstattes grøntsagsbouillon))
  • salt og peber

Dertil

  • friskbælgede grønne ærter
  • friske krydderurter
  • evt. godt brød

Sådan gør du

  • Fjern bladene fra blomkålen, og skyl det grundigt.
  • Skær blomkålen i mindre stykker, og kom den i en gryde, sammen med mælk, vand, fløde og bouillon terning.
  • Bring gryden i kog. Lad det simre under låg, i ca 50 minutter.
  • Imens bælges ærterne, og krydderurterne skylles.
  • Når blomkålen er kogt færdig, kommes den i en blender, sammen med alt væsken fra gryden. Det blendes til en helt fin og cremet suppe.
  • Hæld suppen igennem en si, ned i en ren gryde eller skål.
  • Smag suppen til med salt og peber.
  • Servér den færdige blomkåls bisque i 4 skåle toppet med friskbælgede ærter, lidt krydderurter og lækkert brød.
  • Velbekomme!

Køkken noter

  • Du kan sagtens lave lave blomkåls bisquen tidligere på dagen, og varme den op ved svag varme, når den skal serveres.
  • Den er fryse egnet.
  • Du kan med fordel servere et stykke dampet torsk eller et par kammuslinger sammen med suppen.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.