Go Back
+ servings
Hvidloegsflutes-Nemme-og-smagfulde-hvidloegsbroed_mariasilje

Hvidløgsflutes - Nemme og smagfulde hvidløgsbrød

4.91 fra 11 stemmer
Antal: 4 stk

Ingredienser

  • 8 fed hvidløg
  • 1 tsk frisk timian
  • 30 g smør
  • 50 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • ca 600 g durumhvedemel

Sådan gør du

  • Pres hvidløget og steg det på en pande med smør og timian. Det skal brunes let, men pas på, det ikke branker.
  • Kom vand og sukker i en skål, smuldr gæren deri, og rør rundt til gæren er opløst.
  • Tilsæt den let afkølede smør.
  • Under omrøring kommes melet i, lidt ad gangen.
  • Når alt melet er rørt i, tilsættes salten.
  • Rør dejen på røremaskine ved mellemste hastighed i ca 10 minutter.
  • Stil dejen til hævning med et rent viskestykke over, i 1 time. Den skal gerne hæve til dobbelt størrelse.
  • Hæld dejen ud på et bord, drysset med durummel.
  • Skær dejen i 4 stykker, og tril forsigtigt 4 flutes. De skal passe i længden med din bageplade.
  • Læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir, og drys med durummel.
  • Tænd ovnen på 250 grader almindelig ovn.
  • Lad dine hvidløgsflutes hæve 15 minutter med et ret viskestykke over.
  • Bag dine hvidløgsflutes ved 250 grader alm ovn i ca 15 minutter, eller til de er gyldne.

Køkken noter

De er velegnet til en tur i fryseren. Lad dem optø, og lun dem 5 minutter i ovnen ved 150 grader. Så er de lige som nybagte.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.