Go Back
Marokkansk kylling

Marokkansk kylling med sød kartoffel

5 fra 6 stemmer

Ingredienser

  • 1 Fritgående Sødam kylling
  • 2 store søde kartofler
  • 2 spsk smør
  • 3 fed hvidløg
  • 3 store rødløg
  • 1 Hønsebouillon terning
  • 4 dl vand
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 150 g frisk babyspinat
  • 100 g abrikoser
  • 6 cherrytomater

Tilbehør:

  • groft brød
  • mynte yoghurt (5 stængler mynte 2 dl cremefraiche 18%)

Sådan gør du

  • Rens kyllingen grundigt inden i, og partér den i 8 dele. du kan finde en ganske god guide på youtube,hvis du ikke har prøvet at partere en hel kylling før.
  • Skræl de søde kartofler og skær dem i mundrette stykker.
  • Fjern skalden fra løgene, og skær dem i både. Pres hvidløget.
  • Varm smøret i en stor tykbundet gryde, og brun kyllingen. Efterhånden som den er brunet, tager du den op af gryden igen.
  • Brun rødløg, hvidløg,kanel og gurkemeje i et par minutter.
  • Kom kyllingen tilbage i gryden, sammen med hakkede tomater, vand og bouillon terning, lad det koge i ca 10 minutter.
  • Tilføj de søde kartofler og kog yderligere 20 minutter ved svag varme.
  • Hak mynten og rør den op med creme fraichen.
  • Skyld spinaten grundigt, skær abrikoserne i mindre stykker, del cherrytomaterne i 4 og kom det hele i gryden, og lad simre i 2 minutter.
  • Smag til med salt og peber, og server retten med et lækker groft brød.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.