Go Back
+ servings
Forret med rejer på ærtepure og sprødt rugbrød

Sprødt rugbrød med cremet ærtepurre og rejer

3.82 fra 16 stemmer
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 2 skiver rugbrød
  • 1 1/2 dl ærter (optøet fra frost)
  • 2 spsk flødeost
  • 1 dl rejer
  • 2 spsk dild (frisk, finthakket)
  • 2 spsk purløg (frisk, finthakket)
  • citronsaft
  • 1/2 spsk olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Find en udstikker, gerne rund, og så stor, at du udnytter størrelsen på rugbrødet. Alternativt, kan du bruge et glas.
  • Udstik 2 runde stykker brød, én på hver skive rugbrød.
  • Steg dem i en smule olie og salt på en varm pande, så de bliver sprøde.
  • Brug din udstikker som form, eller lav din egen form af 2 stykker kageplast og lidt tape.
  • Hvis du laver din egen form, former du kageplast rundt om det stegte rugbrød, sådan at størrelsen er den samme, som rugbrødet, og holder formen sammen med lidt tape.
  • Hvis du bruger en udstikker som form, lægger du blot rugbrødet, ned i formen.
  • Kog ærterne i 10 minutter, si alt vandet fra, og purer ærterne med en stavblender, tilføj flødeost og smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Fordel ærtepureen i de to forme og sæt i køleksabet, til de er helt kolde.
  • Vend rejerne med finthakket purløg og finthakket dild, og fordel dem oven på ærtepureen.
  • Fjern formen og server.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.