Go Back
+ servings
Vegansk falafelvaffel med tabouleh salat

Veganske falafelvafler med tabouleh salat

5 fra 5 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

Falafelvafler

  • 1 dåse kikærter
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 citron saften heraf
  • 1 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1/3 bundt frisk persille
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vand
  • 2 spsk olivenolie *
  • 1 tsk bagepulver
  • 5 spsk stødt allehånde*

Tabouleh salat

  • 2 dl bulgur
  • 3 1/2 dl vand
  • 1 agurk
  • 1 rødløg
  • 1 grøn peberfrugt
  • 2 tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 bundt chiliflager*
  • 1/2 bundt frisk mynte
  • 2 citroner (saften heraf)
  • 1 dl god olivenolie *
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • salt og peber

Tilberedelse

Falafelvafler

  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller blender, og blend til du har en helt glat masse.
  • Varm dit vaffeljern op. Det skal være godt varmt, inden du begynder at bruge det.
  • Kom en smule olie på vaffeljernet og fordel 3 store spsk falaffeldej i vaffeljernet. Luk det, og lad vaflen bage i ca 4-5 minutter.
    Pas på med at åbne vaffeljernet for tidligt, for så vil vaflen hænge fast og gå i stykker.
  • Når vaflerne er færdige, kan du opbevare dem på risten i ovnen ved ca 50 grader, så de holder sig sprøde.

Tabouleh salat

  • Skyl bulguren, og kog den med 3 1/2 dl vand i 15 minutter.
    Lad den derefter køle helt af.
  • Skyl alle grøntsagerne og krydderurterne grundigt.
  • Fjern kernerne fra tomaterne, agurken og peberfrugterne og skær dem efterfølgende i så små tern som muligt.
  • Hak løget fint og bland det sammen med grøntsagerne.
  • Hak persille og mynte fint, og bland også dette sammen med grøntsagerne.
  • Bland citronsaft, olivenolie, spidskommen, salt og peber.
     
  • Vend til sidst grøntsagerne med bulgur og dressingen.
     

Servering

  • Anret en falafelvaffel på hver tallerken, og top med tabouleh salat. 
    Velbekomme!