Go Back
+ servings
Kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe med bacon og persille

Traditionel cremet kartoffelsuppe, perfekt som både forret og hovedret.
5 fra 5 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse20 min
I alt30 min

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g kartofler
  • 1/2 liter vand
  • 1/2 liter sødmælk
  • 1 spsk herbamare grøntsagsbouillon* (kan erstattes af en grøntsags bouillonterning)
  • salt og peber

Topping

  • 1 pk. bacon i tern
  • 1/4 bundt frisk persille
  • evt lidt hjemmebagt brød

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern, og kom dem op i en gryde.
  • Skær løg og hvidløg i grove tern, kom dem i gryden med kartoflerne. 
  • Hæld vand, sødmælk og bouillon op i gryden med kartofler og løg.
  • Bring gryden i kog, og lad det simre i ca. 15 minutter, til kartoflerne er godt møre.
  • Imens din kartoffelsuppe koger, kan du hakke persille og stege baconternene, til de er sprøde, og lade dem dryppe af på en tallerken med køkkenrulle, til at suge fedtet.
  • Blend suppen med en stavblender, til den er helt glat og cremet. Smag til med salt og peber.
  • Din kartoffelsuppe er nu klar til servering.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.