Go Back
+ servings
fuldkorns risalamande

Fuldkorns risalamande

5 fra 4 stemmer
Antal: 8

Ingredienser

  • 1/2 portion af denne fuldkornsrisengrød ((du kan gemme en rest og lave risalamande af, eller du kan lave en mindre portion.))
  • 1/4 liter piskefløde
  • 100 g smuttede mandler
  • 1/4 tsk vaniljepulver
  • 3 spsk sukrin

Jordbærsovs

  • 200 g frosne jordbær
  • 1/2 dl vand
  • 1/2 dl sukrin
  • 1 tsk kartoffelmel

Sådan gør du

  • Dag 1: Lav fuldkornsrisengrøden dagen før, og lad den stå i køleskabet natten over.
  • Dag 2: Tag en mandel fra og hak resten. Rør risengrød, vaniljepulver, sukrin og de hakkede mandler sammen. Pisk fløden til et let skum og vend ca. 1/3 af flødeskummet sammen med risengrøden. Fortsæt herefter med forsigtigt af vende resten af flødeskummet i grøden sammen med den hele mandel - hold evt. noget tilbage, hvis du foretrækker din risalamande lidt fastere i konsistensen. Smag til. Stil risalamanden tildækket i køleskabet til servering.

Jordbærsovs

  • Tag en lille gryde, hæld jordbær og vand i, og lad det koge op.
  • Tilsæt sukrin i gryden, og lad jordbærerne koge ud, ønsker du en helt glat jordbærsovs kan du blende den med en stavblender.
  • Bland kartoffelmel med en lille smule vand, og jævn jordbærsovsen med dette.
  • Vigtigt! Sovsen må ikke koge, efter kartoffelmel er tilsat
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.