Go Back
+ servings
Butter-chicken-med-ekstra-groentsager2

Butter chicken med ekstra grøntsager

4.34 fra 9 stemmer
Antal: 4 Personer

Ingredienser

  • 500 g kyllingefilet
  • 350 g gulerødder
  • 250 g sød kartoffel
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl fløde
  • 2 spsk smør
  • Salt og peber

Marinade

  • 3 dl græsk yoghurt 10% (Det skal være med høj fedtprocent for at undgå at sovsen skiller)
  • 4 tsk garam masala krydderi
  • 1 tsk sød paprika ((Jeg bruger den fra urtekram))
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 knsp cayenne peber
  • 2 fed hvidløg

Tilbehør

  • Fuldkornsris
  • Indisk pandebrød eller naanbrød
  • Frisk persille
  • Usaltede cashewnødder

Sådan gør du

  • Bland græsk yoghurt, garam masala grydderi, sød paprika, stødt spidskommen, cayennepeber og presset hvidløg, til en marinade.
  • Skær kyllingefileterne i mundrette tern. Bland kyllingen med marinaden i en pose og lad det trække i køleskabet i 3-8 timer. Det mørner kødet samtidig med at det giver kødet rigtig god smag.
  • Skyld og skræl gulerødderne og den søde kartoffel, og skær begge dele i mundrette stykker.
  • Når kyllingen har hvilet i marinaden, i mindst 3 timer, steges den sammen med marinaden, i en gryde med 2 spsk smør, ved lav varme. Pas på med at give det for høj varme, da der er større risiko for at sovsen vil skille pga yoghurten.
  • Kom gulerødder og sød kartoffel i gryden med kylling og marinade og brun det let af.
  • Tilsæt hakkede tomater og piskefløde. Lad retten simre ved meget svag varme i 20-25 minutter, til gulerødder og sød kartoffel er møre, kyllingen må dog ikke blive tør. 
  • Smag sovsen til med salt og peber.
  • Server den færdige butter chicken med fuldkornsris, indisk pandebrød eller naanbrød, frisk persille og usaltede cashewnødder.
  • Velbekomme!

Køkken noter

OBS! Kalorierne er regnet UDEN ris og diverse tilbehør.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.