Vis dit køleskab – Julie Bruun

vis-dit-koeleskab-julie-bruun

 photo E0F76B25-815C-4417-B3F6-26CF85E37D08.jpg
 photo 4F1ACEE8-6888-4CC5-B476-AED49A22D5E8.jpg

 

Marts måneds gæst er Julie Bruun, som har bloggen af samme navn.
Julie er blandt andet uddannet kostvejleder med speciale i vægttab, og du finder derfor en masse fantastisk inspiration til sunde retter.
Derud over finder du også et hav af lækre madplaner til alle ugens hverdage, med tilhørende indkøbsliste. Jeg  ville personligt gerne blive bedre til at lave en madplan hver uge, og holde den. Det er både besparende i forhold til pengepungen, men særligt også i forhold til madspild.

Her nedenfor kan du lære Julie lidt bedre at kende, og få opskriften på en utroligt lækker simreret.

 

Hvilke 3 ting er altid i dit køleskab?

 • Åh jeg har mange ting, som altid er I mit køleskab.
  Der er altid:

  • Mælk
  • En hulans masse grøntsager
  • Soltørret tomat i olie.

 

Hvilke 3 ting er aldrig i dit køleskab?

 • Jeg har nærmest aldrig sådan noget forarbejdet pålæg ala hønsesalat, makrelsalat, italiensk osv.
  Egentlig kan jeg lide alt mad og er ikke fanatisk med noget overhovedet, så hvis jeg finder det I andres køleskabe kan jeg sagtens spise det, men det er bare aldrig I vores eget. Ellers har jeg aldrig syltede asier og kødpølse. To ting som jeg nok heller aldrig vil snuppe fra andres køleskabe.

 

Hvor kommer din madinteresse fra?

 • Jeg har altid elsket mad, og jeg har hele min folkeskoletid været meget lille og meget tynd.
  Da jeg så tog 20 kg på (jep, du hørte rigtigt) på mit efterskole-år, ville jeg gerne tabe de 10 igen derefter. Så begyndte jeg at gå op i sundt mad.
  Da jeg så startede på mit gamle job på Råbar (en rawcafé med 100% økologisk, vegansk og glutenfri kost) fik jeg øjnene op for en endnu større mad-verden. At jeg måtte gå amok i så mange lækre madvarer og så fede store maskiner i køkkenet, gav også lige det sidste til interessen.

 

Hvad ender oftest i skraldespanden hjemme hos dig?

 • Åh det må være rester. Vi laver næsten altid mad, som rækker til 2 dage. Får vi stadig ikke spist op på 2. Dagen ryger det ud. Ellers finder jeg altså også ret tit lidt slatne grøntsager på bunden af skuffen, et kæmpe kålhoved kan være lidt svært at komme igennem.

 

Hvad er din største madoplevelse?

 • Haha jeg er næsten fristet til at sige en lasagne jeg engang fik hos min veninde, da jeg var gravid. Jeg havde bare den sygeste lyst til lasagne og gerne en med ekstremt meget smag i, så da min venindes kæreste spurgte om jeg ville spise med, og menuen netop stod på dette. Det husker jeg som et meget stort og tilfredsstillende øjeblik.

 

Hvad er din livret?

 • Det er virkelig svært at vælge, men jeg elsker retter hvor det ikke kun er en smag som går igennem. Men hvor man kombinerer flere smage, f.eks. noget så enkelt som pandekager med fyld eller burger. Alt skal selvfølgelig være hjemmelavet og lavet fra bunden. Men her bidrager boller/pandekager med en smag, så må der gerne være forskellige slags dips (guacamole, salsa, bbq mm), en masse frisk grønt, og noget kød – også godt krydret. Så er jeg glad!

 

Hvor finder du inspiration, når du skal lave mad?

 • Jeg bruger Instagram, bloglovin, pinterest og den slags.
  Men ellers får jeg inspiration ved at spise ude, ved at handle og kigge på råvarer eller ved at videretænke på en ret jeg elsker.
  Hvordan kan man ændre lidt på denne ret og skabe noget nyt og lækkert.

 

Hvad spiste du igår?

 • I går fik vi koteletter i fad, men med en helt masse grøntsager i.
  Jeg er ret vild med simremad, og jeg elsker grøntsager. Så den får ikke for lidt på den front.
  Vi spiste retten med grove ris og ristet parmaskinke.

 

Hvor tager du hen og spiser, når du spiser ude og hvorfor?

 • Åh det kommer an på om vi snakker frokost eller aften, café eller restaurant.
  Hvis jeg skal have min søn med på 1,5 år så går jeg efter et børnevenligt sted.
  Er det uden ham en aften, vil jeg gerne spise fint.
  Af frokoststeder kan jeg godt lide Fika, Glad eller Stiften. Lækre salater til ret billige penge.
  Sidst vi var ude og spise fint, fik vi 3 retter på Restaurant ét. Virkelig også lækkert, men i en helt anden boldgade.

 photo 271E10DD-C6B0-4553-8AAF-0CD6F0D2A8BD.jpg

Hvilken opskrift er din favorit?

Jeg har så svært ved at vælge én opskrift. Men jeg er ret vild med denne røde karry ret med oksekød og grønt. Jeg elsker det asiatiske køkken, og retten her er fuld af smag og varme. Se opskriften her:

 

 photo 16AB1F7D-423D-4805-87CA-F62FDB4945B7.jpg


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

avatar
  Tilmeld dig  
Underret om
xanax