Thai boller i karry // Opskrift fra Hverdagsfavoritter

by Maria Silje-
thai-boller-i-karry-opskrift-fra-hverdagsfavoritter

Sidst vi havde middagsgæster, lavede jeg denne vildt lækre thai boller i karry, og den var virkelig et hit. Det er fast besluttet, at den har overtaget pladsen, for den klassiske boller i karry. Opskriften er fra kogebogen Hverdagsfavoritter, som Stinna og Julie har lavet.

Dertil skal det siges, at det uden sammenligning, er de aller bedste kødboller jeg har smagt.
Opskriften på kødbollerne, kan du jo også bruge til suppe, traditionel boller i karry, eller andre lækre retter, som indeholder kødboller.

Giv en klassisk omgang boller i karry et asiatisk twist med rød karrypasta.
Det danske hverdags hit bliver pludselig lidt mere interessant, når det forvandles til en thai-inspireret simreret.

 

Opskrift, 4 personer:

Kødboller
1 løg
½ kg hakket kalv- og svinekød
1 æg
1 dl mælk
1 dl havregryn
1½ tsk. salt
½ tsk. peber
1½ ltr. vand
2 spsk. salt til kogevandet

Sauce
1 porre
1 rød peberfrugt
2 gulerødder
1 lille æble
2 fed hvidløg
2 x 2 cm ingefær
2 spsk. olivenolie
1 spsk. rød karrypasta
1 spsk. kokospalmesukker
1 spsk. sojasauce
1 tsk. fiskesauce
2 store dåser kokosmælk

Endvidere
400g fuldkornsris
1 håndfuld cashewnødder
1 æble
1 håndfuld persille
½ mango
3 forårsløg

 

Fremgangsmåde:

Lav først kødbollerne, da de har godt af at trække lidt.
Hak løget fint, og rør det sammen med kød, æg, mælk, havregryn, salt og peber til en fars.
Stil farsen i køleskabet mindst 30 minutter, dog gerne op til en time.

Kog risene efter anvisningen på pakken.

Skær porre, peberfrugt, gulerødder og æble i tern, og riv hvidløg og ingefær fint.

Opvarm olien i en wok, og svits karrypastaen, inden grøntsagerne tilsættes.
Lad dem stege, indtil de begynder at blive bløde.

Tilsæt kokospalmesukker, soja, fiskesauce og kokosmælk til wokken, og lad dernæst saucen simre, imens du koger kødbollerne.

Tag farsen ud af køleskabet, og bring vandet i kog i en gryde, inden saltet tilsættes.

Form kødbollerne med en ske i din håndflade, og kom dem ned i gryden.

Lad kødbollerne koge i 8-10 minutter, indtil de tager farve og bliver faste i konsistensen.
Tag dem dernæst op, og kom dem over i en dyb tallerken.

Kom de kogte kødboller ned i karrysaucen til grøntsagerne.

Rist cashewnødderne på en tør pande, så de bliver gyldne.
Skær æble og mange i tern.
Hak persille, og skær forårsløgene i skiver.

Servér karryretten med ris og de forskellige toppings.

 

Tip! 
Lav gerne en dobbelt portion, for du vil med garanti elske at spise rester næste dag.

 


Sense fordeling:
Til denne ret, anbefaler jeg at du sparer 1 håndfuld stivelse (hf4) på enten morgenmad eller frokost, da du får ca 2 håndfulde i én portion.
Du bruger hele din mælkeration (3dl) og er dækket ind med en hel håndfuld protein (hf3) samt ca 3 spsk fedt.
Jeg ville spise 1 stor håndfuld grøntsager (hf1+2) ved siden af denne ret.

Hf1+2: løg, porre, rød peberfrugt, gulerødder, hvidløg, ingefær, persille, forårsløg
Hf3: hakket kalv- og svinekød, æg
Hf4: havregryn, æble, fuldkornsris, mango
Fedt: olivenolie, cashewnødder
Mælk: mælk, kokosmælk
Smagsgiver / Gratis: rød karrypasta, kokospalmesukker, sojasauce, fiskesauce

 


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »